Mesiac kráľovskej zeleniny
Špargľa nie je nazývaná kráľovskou iba kvôli svojej cene, ale najmä vďaka svojej pomerne dlhej histórii na tanieroch rôznych národov - poznali ju Egypťania, Gréci i Rimania. Slávny Ľudovít XIV., Kráľ Slnko, si dokonca dal založiť rozsiahle špargľové záhony.
Špargľa je nielen chutná a zdravá, už dlhšiu dobu je dokonca považovaná za afrodiziakum. Obsahuje kalcium, železo, vitamíny C, B1, B2, a aj elixír mladosti - vitamín E. Má priaznivé účinky na srdce a varená vo víne blahodárne pôsobí na nervový systém ? Škoda len, že rastie tak krátko.
Táto zaujímavá zelenina kraľuje aj nášmu sezónnemu menu, neváhajte a príďte ochutnať.
Predjedlo
Zelená špargľa, pečená v prepustenom masle, pošírované vajíčko, cícer restovaný s rozmarínom.
Polievka
Špargľový krém (Pomaly dusená špargľa s bielym vínom, prepasírovaná a podávaná s restovanou hlivou ustricovou).
Hlavný chod
1.) Orecchiette, cestovina farbená sépiovým farbivom, podávaná s omáčkou z čierneho korenia a mladého hrášku.
2.) Plátky bravčovej panenky, jemné kalerábovo-špargľové ragú s kvapkou smotany.
Špargľové sezónne menu nájdete v našej ponuke od utorka 15.05.2018.
Tešíme sa na vašu návštevu a prajeme dobrú chuť ?