Maďarské špeciality, ktorým neodoláte!
Maďarská kuchyňa je už tradične bohatá na kalorické jedlá. Zo surovín sa vo veľkej miere využíva bravčové a teľacie mäsko, sladkovodné ryby, ale veľké zastúpenie v nej má našťastie aj zeleninka. Svoju veľkú úlohu však zohrávajú aj koreniny, predovšetkým červená pálivá i sladká paprika.
A vedeli ste, že táto kuchyňa bola vo veľkej miere ovplyvnená kočovnými pastiermi a ich zvykmi? Neskôr však na nej zanechali svoje stopy aj ďalšie národné kuchyne - predovšetkým turecká (počas nájazdov Turkov) a rakúska (Rakúsko-Uhorsko).
Predjedlo
Hortobágyi palacsinta (Hortobádska palacinka) plnená zmesou kuracieho mäsa a paradajok, preliata jemnou smotanovo - paprikovou omáčkou
Hlavný chod
1.) Borjúhús paprikás podávaný s haluškami a jabĺčkom
2.) Rolka zo zubáča plnená baby špenátom s paprikovými zemiakmi
Dezert
Šomloi halušky, čokoládový prstenec, pomarančový prach
Maďarské sezónne menu nájdete v našej ponuke od utorka 06.02.2018.
Tešíme sa na vašu návštevu a prajeme dobrú chuť :)