Fašiangy, Turíce...
Slovo fašiang pochádza z nemeckého "vast-schane", čo značí niečo ako "posledný nápoj" alebo aj "výčap". Odkazuje sa tak na príchod pôstneho obdobia pred Veľkou nocou.
Pôvodne boli Fašiangy známe ako mjasopust, ktorý označoval koniec jedenia mäsa pred pôstom. Významom i časovo sú tieto dva výrazy rovnocenné.
Fašiangy boli a sú akýmsi veselým spojivom medzi časom Vianoc a obdobím pred Veľkou nocou.
A preto si príďte k nám vychutnať špeciálne "fašiangové" menu.
Predjedlo
Domáca huspenina, marinovaná sladkokyslá zelenina, octový vzduch
(podávaná s domácim chlebom)
Hlavný chod
Bravčové líčka, majoránkové krúpoto, pyré z červenej cibule, šalotkový demi glace
Dezert
Domáce fánky
(podávané s tvarohovým krémom)
Tešíme sa na vašu návštevu a prajeme dobrú chuť.