V hlavnej úlohe tekvica :)
Okrem púšťania šarkanov je jeseň tiež správny čas na zber tekvice. Po zbere a vykonanej práci dobre padne kvalitné a chutné jedlo. Prečo ho nepripraviť práve z nazberanej tekvice.
Tekvica na tanieri nie je žiadnou novinkou. Pochutnávali si na nej Indiáni už 4500 rokov pred naším letopočtom. Až v 15.storočí sa dostala bližšie k nám. Orientálna kuchyňa ju v tom čase zakomponovala do jedál, ako jednu z hlavných ingrediencií a zostala na tomto čestnom mieste dodnes. O sto rokov neskôr prišla konečne aj k nám do Európy :-)
Tekvice sú skvelým zdrojom draslíka a beta-karoténu, ktorý sa premieňa na vitamín A a zabezpečuje výživu pre kosti, zuby a očné tkanivo. Jeho nedostatok sa môže prejaviť zhoršeným videním. Okrem toho sú tieto plody bohaté na niektoré minerály vrátane vápnika a horčíka, ako aj na vitamíny E, C a niektoré vitamíny typu B.
Pripravili sme pre Vás špeciálnu mesačnú ponuku, pre potechu chuťových pohárikov i doplnenie vitamínov pred zimným obdobím.
Polievka
Tekvicový krém
Podávaný so semiačkami a craime freshom
Hlavný chod
Kurací steak, tekvicové pyré s brusnicami, varené zemiaky
steak marinovaný v medovke
Bravčová panenka, cuketové ragú s hlivou, krémová polenta
krehká panenka pripravená metódou sous vide
Dezert
Tekvicový syrový koláč
Tešíme sa na vašu návštevu a prajeme dobrú chuť.
Komplet menu: LINK